FUDBALER JE 7 GODINA PROVEO U INVALIDSKIM KOLICIMA, A NA DAN VENČANJA JE UČINIO NEMOGUĆE (VIDEO)

Često svakodnevne aktivnosti shvatamo olako i nismo zahvalni na onome što imamo

Jedan mladoženja napravio je pravi podvig kada je prošle nedelje odšetao do oltara kako bi se oženio svojom voljenom mladom, uprkos povredi kičme zbog koje je bio u invalidskim kolicima poslednjih sedam godina.

Nakon godina i godina fizikalne terapije, treninga i pomoći partnerke, Kris Norton hodao je duž nešto manje od 7 metara dugog prolaza ruku pod ruku sa svojom mladom Emili Samers-Norton.

– Bilo je neverovatno jer sam to radio sa Emili. Ona je ljubav mog života, Čudesna žena bez plašta. Uradili smo to zajedno kao par, tim. Bilo je neverovatno, rekao je on.

On je preživeo povredu kičme kada je imao 18 godina igrajući fudbal za Luter koledža. Povreda ga je ostavila paralizovanim od vrata naniže sa samo 3 odsto šanse da će ikada više hodati. On je voljan da pokuša sve što može kako bi mogao da hoda, a najveća želja mu je bila da hoda na venčanju.

Neurohirurg doktor Artur L. Dženkins III reko je da pacijenti sa povredama kičme slične njegovoj ne napreduju tako dobro kao on.

– Sa jedne strane napredak jeste veliki, ali treba još mnogo toga da se uradi. Još uvek samo jedna trećina ili četvrtina pacijenata sa povredama kičme uspe da se oporavi, ali treba mnogo da se radi na tome i mnogo podrške ljudi koji su bliski povređenom, rekao je lekar.

Nakon povrede, Kris je postao motivacioni govornik koji pokušava da prenese svoju poruku ostalima, piše abcnews.go.com. Par radi na knjizi i dokumentarcu “Sedam metara” koji beleže sve od njegove povrede 16. oktobra 2010. pa sve do njegovog odlaska pred oltar. Sedam godina je taj projekat nastajao i trajao, zahtevao određene žrtve i naporan rad pa su njih oboj ezahvalni što svoju sreću mogu da podele sa ostalima.

izvor: 

..