BiH

Ipak nisu svi isti, Mujanović sav vijećnički paušal i primanja vraća grđanima

Javnosti je poznato da u Bosni i Hrcegovini malo gdje i na bilo kojem nivou vlasti postoje primjeri da neko sav novac za rad u parlamentu, skupštini ili općinskom vijeću poklanja građanima. Obično se vijećnici bore da pored paušala od više hiljada ili stotina KM, još dodatno naplate kroz dnevnice, za rad u komisijama i drugim tijelima.

Admir Mujanović - NAP

Bizismen Admir Mujanović (NB) koji je i do sada sa više stotina hiljada KM pomagao građane ove i drugih općina, još jednom je prijatno iznenadio Hadžićane. Mujanović se i do sada isticao u humanitarnim i drugim akcijama, kupovao im hranu, pomagao učenike, studente, donirao računare, laptope, medicinsku opremu Domu zdravlja Hadžići, te drugim ustanovama, a ovaj put kako kaže „sav vijećnički paušal i primanja vraća grđanima“.

Važno je istaći da je Nezavisni blok odranije poznat po izdvajanjima izabranih dužnosnika za stipendiranje učenika i studenata tako što mjesečno svaki izabrani dužnosnik Nezavisnog bloka izdvaja 20% svojih primanja u korist fonda za stipendiranje učenika i studenata a ovaj Mujanovićev primjer je korak dalje.

Na svom facebook profilu Mujanović je najavio da se odriče svih primanja u Općinskom vijeću i da sav novac vraća građanima a uskoro će objaviti i poziv za dodjelu stipendija. Kako navodi, prijaviti se mogu svi bez obiza na vjersku, nacionalnu pripadnost i stranačko opredjelje. Sredstva će dati i za druge vidove pomoći.

„ Obećavam da ću prijedloge, incijative i sve druge probleme koji tište građane uputiti na pravu adresu i tražiti odgovore i zato pišite, dajte svoje ideje, pitanja, incijative“ istakao je Admir Mujanović, član Glavnog odbora Nezavisnog bloka i predsjednik OO NB Hadžići te je dodao:

„Svake godine većinom glasova na sjednicama Općinskog vijeća usvoja se sistematizacija radnih mjesta. Sada je broj činovnika za čak pet puta veći u odnosu na prije rata. Po tome, Hadžići bi morali imati daleko više od 100.000 stanovnika, jer se broj službenika mjeri po broju stanovnika. Ti isti vijećnici bez imalo stida i srama dižu ruke. Ali, za to se dobije itekako velika nagrada. Novac, zaposlenje rodbine, prijatelja, i druge „ slatke usluge“, jedan je od komentara na društvenim mrežama gdje su aktivni građani ove općine, piše “Nap“.

A građani se s pravom pitaju: Hoće li Mujanović nešto novo donijeti u radu Općinsko vijeće, hoće li se pokrenuti sudski sporovi, hoće li biti još „Mujanovića?


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala domacica.info. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal domacica.info zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh